Atık Su Arıtma Deposu

Atık su arıtma deposu fiberglas olarak üretilir ve manuel olarak filtreleme sağlamaktadır. Herhangi bir pompa veya elektrik kullanımı gerekmeden, depo içerisinde biriken atık suların katı atıklardan filtre edilerek suyun geri dönüşümünü sağlar.

Atık Su Arıtma Deposu Özellikleri

  1. Fiberglas üretimidir.
  2. Toprak altına mukavemetlidir.
  3. Deformasyona uğramaz.
  4. Uzun ömürlüdür.
  5. Paslanma yapmaz.

Atık Su Arıtma Deposu Avantajları

  1. Elektrik tüketimi yoktur.
  2. Pompa kullanımı yoktur.
  3. Yıllık bakım maliyeti yoktur.
  4. Vidanjör maliyetlerinizi düşürür.
  5. Atık suların bahçe sulaması veya geri kazandırılması için olanak sağlar.

Atık Su Arıtma Deposu Ölçüleri

Atık su deposu ölçüleri foseptik tankları ile aynıdır. Ancak arıtma sisteminin kurulması depo uzunluk ölçüsünün yeterli seviyede olması gerekmektedir. Bu yüzden bazı ürünler için ölçüler farklılık gösterebilir.

Bilinmesi Gerekenler

Atık su arıtma deposu pompa veya kimyasal takviyesi olmadan %100 geri dönüşüm sağlamaz. Atık su içerisinde bulunabilecek katı materyallerin ayrıştırılarak suyun geri kazanımı hedefler. Ayrı bir depoya aktararak kimyasal takviyesi ile su hattınıza geri dönüş sağlayabilirsiniz. Bunların dışında bir kullanımda sadece bahçe sulaması veya belirli bir bölgeye aktarımını sağlayabilirsiniz.

Çalışma Sistemi

Ürün 3 hazneden oluşur ve 3 farklı filtre yapılarak çıkış hattına ulaşır. Tüm filtreler manuel olarak çalışır.

No Ekipman Adı
M1 1.Hazne Müdahale Kapağı
M2 2.Hazne Müdahale Kapağı
M3 3.Hazne Müdahale Kapağı
1N Atık Su Bağlantı Borusu
2N Yatay Fiber Filtre
3N Kum Filtreli Çekvalf
4N Hazne Ayırıcı
5N Çıkış Borusu Filtre
6N Çıkış Borusu
7N Yerleştirme Mapası
  1. M1-2-3 : Tüm hazneler için 30 cm kot farkına sahip fiberglas kapaklardır. Genişlik ölçüsü depo ölçülerine göre değişmektedir.
  2. 1N : Atık su bağlantı borusu PVC olup iç kısımda dirsek ile döndürerek ilk akışkanlığın yavaşlatılması sağlanır. Gerektiği takdirde M1 kapağı üzerine alınarak farklı bölgelerden gelen tüm yağmur boru hatlarının bağlanması sağlanabilir.
  3. 2N : Atık su içerisinde bulunan katı atık ve diğer materyallerin 2. Hazneye geçişini engelleyecektir. Vidanjör aracılığı ile bu hazne belirli doluluk oranına ulaştığında boşaltılmalıdır.
  4. 3N : PVC borudan yapılmış filtreleme borularıdır. Ayrıca alt kısımda yer alan kum filtreli PVC çekvalf ile detaylı bir arıtma sağlanır. 3. hazne kullanılarak belirli aralıklarda mutlaka temizlenmelidir. 3. hazne içerisinde sökülerek temizlik kolay bir şekilde yapılabilir.
  5. 4N : Atık su haznelerini ayıran bütün fiberglas plakadır. 3. hazneyi diğer haznelerden ayırır.
  6. 5N : Çıkış borusu filtresi PVC kör tapadır. Üzerinde 7mm çapını geçmeyen delikler bulunur. 3. Hazneye geçebilecek herhangi bir materyalin çıkış borusuna geçişini engeller.
  7. 6N : PVC çıkış borusu hattını belirli bir bölgeye ulaştırarak atık suyun ayrıştırılarak geri kazanılmasını sağlar. Bahçe sulaması gibi işler için kullanım sağlayabilirsiniz.
  8. 7N : Ürünlerin toprak altına yerleştirilmesi sırasında kullanılacak ekipmanlardır.